top of page
Search
  • Jamiro Chin-Ten-Fung

[INTERVIEW] Daniel van den Bor


Daniel van den Bor (27 jaar) is de nieuwe Director of Sales bij Pabbl. Daniel heeft zelf twee mediabedrijven: de Studenten Kortingskrant en Festivalkrant. Zoals de naam Studenten Kortingskrant al zegt is die gericht op studenten. De Festivalkrant richt zich op festivalgangers.

Hoe ben je terechtgekomen bij Pabbl?

Anderhalf jaar geleden ben ik op een start-up evenement in contact gekomen met Bas Gerritsen (founder van Pabbl). Hij vertelde dat Pabbl bezig was met de ontwikkeling van hun app. Ik werd direct erg enthousiast van de manier waarop de app werd gemaakt en de doelstellingen die Pabbl voor ogen had. In de tussentijd heb ik veel contact gehad met Bas om elkaar up-to-date te houden. Zelf heb ik veel contacten in de reclamewereld. We hebben daarom besloten om te gaan samenwerken, zodat we daar beide profijt van kunnen hebben.

Wat was je eerste indruk van Pabbl?

Het is een nieuw en innovatief product. Iedere dag zie ik dat veel bedrijven niet weten hoe zij millennials moeten bereiken. Veel jongeren gebruiken tegenwoordig ad-blockers en advertenties via social media zijn vaak vluchtig en inhoudsloos. Bovendien wordt Facebook advertising steeds duurder. Vandaag de dag betaal je twee keer zoveel voor een facebookcampagne als in 2016. Bedrijven zitten dus een beetje klem over hoe zij hun doelgroep moeten benaderen. Millennials vinden advertenties al snel irritant. Doordat zij echter heel vormbaar zijn en in deze leeftijd vaak keuzes maken voor de rest van hun leven, zijn ze een hele interessante doelgroep voor veel adverteerders. Toen Bas de Pabbl app aan mij liet zien was ik direct van mening dat lockscreen advertisement de toekomst is. De gebruiker krijg namelijk wat terug en het is onwijs relevant.

Waar ligt volgens jou de kracht van Pabbl?

De ads op Pabbl zien er state of the art uit, een beetje zoals WE-transfer dat doet. Het kijken naar een advertentie wordt daardoor weer leuk. Daarnaast zit de doelgroep natuurlijk de hele dag op zijn smartphone. Millennials kijken zo’n 150 tot 200 keer per dag op hun telefoon. Het is dus super interessant om daar fullscreen op te adverteren. Een andere sterkte is dat de gebruiker er zelf voor kiest om de advertenties te bekijken en er tegelijkertijd iets voor terug krijgt. Als ik bijvoorbeeld naar NU.nl ga, is mijn doel niet om advertentie te zien, maar om nieuws te lezen. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin in de advertenties. Pabbl doet dit wezenlijk anders. De gebruiker spaart namelijk voor punten en kiest daarmee bewust voor een advertentie. Daarnaast biedt Pabbl relevante advertenties aan, omdat deze zijn gericht op de persoonlijke interesses van de gebruiker.

Waarom denk je dat Pabbl een groot succes kan worden?

Het is belangrijk om men te belonen voor bijvoorbeeld het zien van advertenties. We maken dagelijks gebruik van Facebook en liken berichten van restaurants, evenement of andermans activiteiten. Op deze manier maak je eigenlijk reclame voor het bedrijf waarvan je de post liked, maar krijg je daar niks voor terug. Ik geloof erin dat daar de komende tijd verandering in gaat komen. Voor het zien van de advertenties, spaart de gebruiker punten waarmee hij producten en kortingen kan kopen in de Pabbl shop. Dit is een compleet nieuwe aanpak in Nederland en Europa. Daarnaast kunnen adverteerders direct conversies realiseren, producten kopen en langer termijn relaties opbouwen met hun doelgroep.

Waar zie je Pabbl over 5 jaar?

We hebben dan meerdere kantoren in Europa en waarschijnlijk ook daarbuiten. We zijn nu heel hard in Nederland aan het groeien. Steeds meer partijen sluiten zich bij ons aan, dus op basis daarvan is het logisch om op korte termijn ook de groei buiten Nederland door te zetten.


165 views0 comments
bottom of page